Skip to main content

پلاگین ها

سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline در قسمت پلاگين ها، اين امکان را براي شما فراهم مي نمايد تا بتوانيد به سادگي پلاگین های سرویس دهنده های شخص ثالث خود را افزوده و مدیریت کنید.

پلاگين(Plugin): یک قطعه کد نرم ‌افزاری است که به یک برنامه یا اپلیکیشن، امکان انجام کاری را می‌دهد که به تنهایی قادر به انجام آن نیست. در واقع پلاگین، یک عضو خارجی از یک برنامه است که برای پشتیبانی برنامه از ویژگی ‌‌ها و قابلیت ‌های مختلف مي بايست اضافه شود. پلاگین در معنای فارسی به معنای افزونه می باشد.

پلاگين/ افزونه ‌ها، برنامه‌ های الحاقی کوچکی هستند که عملکرد برنامه‌ های وب و برنامه ‌های دسکتاپ را گسترش می‌دهند و به تنهایی و بدون وجود برنامه میزبان یا برنامه مادر، قابل اجرا نیستند. در صورتی که برنامه اصلی، بدون وجود پلاگین نیز بدون هیچ گونه مشکلی به کار خود، ادامه خواهد داد.

به عنوان مثال اگر بخواهید یک ویدیو را در یک وب سایت تماشا کنید و پلاگین لازم برای این کار بر روی مرورگر شما نصب نشده باشد، مرورگر نحوه پخش فیلم را نخواهد فهمید و نمایش ویدیو تا زمان نصب پلاگین مورد ‌نیاز امکان‌پذیر نخواهد بود.

و یا اگر یک شرکت بخواهد بر روی ایمیل های داخلی خود رمز بگذارد تنها در صورتی می‌تواند این کار را انجام دهد که سرویس گیرنده ایمیل به طور پیش فرض از این ویژگی پشتیبانی کند.

پلاگین‌ها نه تنها در مرورگرهای وب (که معمولا با نام extension شناخته می‌شوند) استفاده می‌شوند بلکه معمولا در انواع برنامه ‌ها و اپلیکیشن ‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

البته این که در چه جایی استفاده می‌شوند تفاوت آن چنانی ندارد چرا که اصل در مفهوم پلاگین و یا افزونه همیشه یکسان است؛ با نصب یک پلاگین، بدون نیاز به بازنویسی کلی برنامه، ویژگی ها و قابلیت های جدید به برنامه اضافه می‌شود که منجر به بهبود و توسعه برنامه مذکور خواهد شد.

از جمله فواید استفاده از پلاگین ‌ها می‌توان به کاهش حجم و امکان توسعه برنامه اصلی یا میزبان اشاره داشت و همچنین زمانی که امکان استفاده از پلاگین ها در برنامه ‌های کاربردی فراهم باشد امکان سازگاری با تغییراتی که در آینده ممکن است پیش بیاید بسیار بیشتر می‌شود.

برخي از انواع مختلف پلاگين/ افزونه ها

  • پلاگین ‌های مرورگرهای وب:

از میان تمامی برنامه‌هایی که بر مبنای پلاگین نوشته شده اند، مرورگرهای وب پیشتازان این عرصه هستند و برای تمامی نیازهایی که مرورگر به تنهایی قادر به پاسخ گویی به آن نیست، پلاگین‌هایی نوشته‌ شده است که اکثر آن ها برای نمایش محتواهایی صوتی، ویدیویی، بازی‌های آنلاین و … هستند.

  • پلاگین ‌های صوتی یا شنیداری:

در استودیو‌های ضبط دیجیتال برای ایجاد جلوه‌ های صوتی ويژه یا شبیه‌ سازی آلات موسیقی، استفاده می‌شوند.

  • پلاگین‌های ویدیویی:

افزونه ‌های ویدیویی به طور خاص در برنامه ‌های پخش کننده رسانه استفاده می‌شوند و پخش کننده‌ های فیلم یا ویدیو را قادر به پخش فایل ‌هایی با فرمت ‌های مختلف می‌کنند.

  • پلاگین‌های گرافیکی:

گرافیست‌ هایی که با برنامه‌ های گرافیکی و ويرايش تصاویر مانند فتوشاپ و …کار می‌کنند، برای آن که امکانات و جلوه های ویژه اي را به کارهای خود بیافزایند، از پلاگین ‌های مخصوص این برنامه ‌های اصلی استفاده می‌کنند.

  • پلاگین‌های اجتماعی:

این پلاگین‌ ها در وب سایت ‌ها قرار می‌گیرند و ارتباط بین وب سایت با شبکه‌ های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، و … را برقرار می‌کنند. با کمک این افزونه‌ ها می‌توان امکاناتی چون لایک، کامنت و اشتراک‌گذاری و… را به وب سایت اضافه کرد.

  • پلاگین‌های ایمیلی:

افزونه‌های ایمیلی بیشتر جهت رمزگذاری ایمیل ‌ها، استفاده از توابع ردیابی و الگوهای از پیش طراحی شده در سرویس‌ های گیرنده ایمیل استفاده می‌شود.

  • پلاگین‌های سیستم‌های مدیریت محتوا(CMS):

سیستم‌های مدیریت محتوا به دلیل وجود افزونه ‌های بسیاری که برای کاربرد‌های مختلف دارد، بسیار معروف و محبوب شده است. تقریبا برای هر عملکرد قابل تصوری، یک پلاگین اختصاصی، وجود دارد.

پلاگين/ افزونه‌ ها چگونه کار می‌کنند؟

هدف از ساخت یک پلاگین/ افزونه، اضافه نمودن ویژگی هایی به برنامه اصلی است که بدون وجود آن، استفاده از این ویژگی‌ ها غیرممکن است. از آن جایی که پلاگین/ افزونه ‌ها، برنامه‌های موجود را گسترش می‌دهند، صرفا می‌توانند همراه با برنامه میزبان استفاده شوند و به تنهایی قابل بهره برداري نيستند.

پلاگین/ افزونه ‌ها با استفاده از API پیاده‌سازی می‌شوند و API از کتابخانه‌هایی برای استاندارد ‌سازی انتقال داده‌ ها بین قسمت های مختلف یک برنامه استفاده می‌کند. به عبارت ديگر، می‌توان گفت که هنگام نصب پلاگین/ افزونه، توابع جدید به برنامه میزبان افزوده می‌شود و پلاگین نصب شده از عناصر خاص برنامه اصلی یا برنامه میزبان، بدون ایجاد تغییر در سورس کد آن، استفاده می‌کند و اگر زمانی، نیاز به حذف یک پلاگین/ افزونه باشد هیچگونه مشکلی در برنامه اصلی به وجود نخواهد آمد و هنگام حذف تنها ویژگی پلاگین حذف شده از برنامه اصلی پاک خواهد شد.

با انتخاب Integration> Plugins می توانید به اطلاعات مربوط به پلاگين/ افزونه ها در پلتفرم خود، دسترسی داشته باشید.

شکل 382-نماي کلي پلاگين/افزونه(Plugins)، را نشان می دهد.


شکل 382-نماي کلي پلاگين/افزونه(Plugins)

شکل 383-عملکرد پلاگين/افزونه(Plugins)، را نشان می دهد.
شکل 383-عملکرد پلاگين/افزونه(Plugins)

همانطور که در شکل 383-عملکرد پلاگين/افزونه(Plugins)، نشان داده شده است، مي توانيد با انتخاب plugins از منوي سمت چپ، ليستي از تمامي پلاگين هاي ايجاد شده را ببينيد. با استفاده از نمادهای قرار داده شده براي هر پلاگين، می توانید مطابق با نیاز خود، نام پلاگين مربوطه را جهت مشاهده اطلاعات پلاگين، انتخاب کنید. از طرفي مي توانيد برحسب نياز، پلاگين مورد نظر خود را جست و جو نماييد.

ازاين رو، عملکرد پلاگين/ افزونه، مشتمل بر بخش هاي ذيل است که در ادامه به جزييات هريک از آن ها اشاره شده است:

  • جست و جو(Search)
  • افزودن پلاگين(Add Plugin)
  • ويرايش(Edit)
  • حذف(Delete)

سرويس مارکتينگ اتوماسيون zebline، به شما اين امکان را می دهد تا بتوانيد بر اساس معيارهاي جست جو، پلاگين مورد نظر را فيلتر کرده و گام بعدي را طي نماييد. معيارهاي جست و جو عبارتند از: جست و جوي دقيق يا مشابه کلمات کلیدی و فيلترينگ بر روي يک يا چند ستون مشخص. عبارت جستجوی کاربر مي بايست دقیقا با کلمه کلیدی مطابقت داشته يا مشابه کلمه کليدي باشد. همچنین فیلد هایی که می خواهید جست و جوی خود را در میان آن ها انجام دهید را، انتخاب کرده و در آخر آيکون Apply را جهت اعمال، کليک نماييد.

شکل 384-عملکرد جست و جوي پلاگين/افزونه، را نشان مي دهد.


شکل 384-عملکرد جست و جوي پلاگين/افزونه

### افزودن پلاگين(Add Plugin) برای افزودن پلاگين/ افزونه، می‌توانید مانند ، بر روی آیکون Add Plugin که در صفحه اصلی Plugins، قرار دارد، کلیک کرده تا صفحه مربوط به افزودن پلاگين/ افزونه جديد، براي شما باز شود. در صفحه مربوطه، مي توانيد نام پلاگين(Name)، نوع پلاگين(Plugin Type)، توضيحات(Description)، باندل(Bundle)، نويسنده(Author) و نسخه(Version) را وارد نماييد. از طرفي مي توانيد اعتبارنامه هاي مورد نظر را در صورت نياز، با کلیک بر روی آيکون "+" مربوط به Credentials اضافه کنید. با هر بار انتخاب بر روي آيکون"+"، فیلد های مربوط به ورود اطلاعات (key/value)، اضافه می شوند. همچنين، مي توانيد زبان هاي مورد نظر را در صورت نياز، با کلیک بر روی آيکون "+" مربوط به Languages اضافه کنید. با هر بار انتخاب بر روي آيکون"+"، فیلد های مربوط به ورود اطلاعات (Country Code, Cost Per Page, Character Per page)، اضافه می شوند. با کليک بر روي آيکون "Add Media"، مي توانيد لوگوی مربوط به پلاگین را از قسمت Assets انتخاب کرده و بارگذاری کنید. سپس آيکون Add را کليک کنيد تا پلاگين مورد نظر شما اضافه شود.

نکته: مشخص نمودن نام پلاگين(Name)، توضيحات(Description)، باندل(Bundle)، نويسنده(Author) و نسخه(Version) ضروري است، در غير اين صورت، خطاي Validationدريافت خواهيد نمود.

نکته: در صورت انتخاب Credentials، مشخص نمودن اطلاعات (key/value) ضروري است، در غير اين صورت، خطاي Validationدريافت خواهيد نمود.

نکته: در صورت انتخاب Languages، مشخص نمودن اطلاعات (Country Code, Cost Per Page, Character Per page) ضروري است، در غير اين صورت، خطاي Validationدريافت خواهيد نمود.

شکل 385-عملکرد افزودن پلاگين/افزونه(Add Plugin)، را نشان مي دهد.


شکل 385-عملکرد افزودن پلاگين/افزونه(Add Plugin)

شکل 386-نماي کلي افزودن پلاگين/افزونه(Add Plugin)، را نشان مي دهد.
شکل 386-نماي کلي افزودن پلاگين/افزونه(Add Plugin)

نکته: لطفا توجه داشته باشید جهت افزودن پلاگين/ افزونه در قسمت يکپارچه سازي، به مجوز لازم، نیاز دارید.

ويرايش(Edit)

برای ورود به بخش ويرايش هر پلاگين/ افزونه، مي توانيد مانند شکل 387-نماي کلي ويرايش پلاگين/افزونه(Update Plugin)، بر روی نماد پلاگين/ افزونه مورد نظرکه در صفحه اصلی Plugins، قرار دارد، کلیک کرده و اطلاعات مربوط به پلاگين/ افزونه انتخاب شده را به صورت مجزا، مشاهده و ويرايش کنید. سپس آيکون Update را کليک کنيد تا اطلاعات پلاگين مورد نظر شما بروزرساني شود.

شکل 387-نماي کلي ويرايش پلاگين/افزونه(Update Plugin)، را نشان مي دهد.


شکل 387-نماي کلي ويرايش پلاگين/افزونه(Update Plugin)

نکته: جزييات مربوط به پلاگين/ افزونه، به طور مفصل در افزودن پلاگين(Add Plugin)، توضيح داده شده است. لطفا به اين بخش مراجعه نماييد.

نکته: لطفا توجه داشته باشید جهت ويرايش اطلاعات پلاگين/ افزونه انتخاب شده در قسمت يکپارچه سازي، به مجوز لازم، نیاز دارید.

حذف(Delete)

جهت حذف اطلاعات هر پلاگين/ افزونه، مي توانيد مانند شکل 388-نماي کلي حذف پلاگين/افزونه(Delete Plugin)، بر روی نماد پلاگين/ افزونه مورد نظرکه در صفحه اصلی Plugins، قرار دارد، کلیک کرده و اطلاعات مربوط به پلاگين/ افزونه انتخاب شده را به صورت مجزا، مشاهده کنید. سپس آيکون Delete را کليک کنيد تا اطلاعات پلاگين مورد نظر شما حذف شود.

شکل 388-نماي کلي حذف پلاگين/افزونه(Delete Plugin)، را نشان مي دهد.


شکل 388-نماي کلي حذف پلاگين/افزونه(Delete Plugin)

نکته: لطفا توجه داشته باشید جهت حذف اطلاعات پلاگين/ افزونه انتخاب شده در قسمت يکپارچه سازي، به مجوز لازم، نیاز دارید.